Our News
24 márc 2021

Össze fogja keverni a két nyelvet?

A gyermek egy nyelvet elsősorban személyekhez, s helyszínekhez köt. Míg otthon, az óvodában, iskolában azt szokja meg, hogy (többnyire) magyarul beszélnek hozzá, s hogy magyar kérdésekre magyarul válaszol, úgy azt is villámgyorsan megszokja, hogy nálunk, a Helen Doron Oktatóközpontban angolul beszélünk velük, s természetes számukra, hogy angol kérdésekre angolul reagálnak. Tehát mindig olyan nyelven válaszolnak, amilyen nyelven a kérdés, kérés, instrukció stb. elhangzott.
ÉrthetÅ‘ módon, a nyelvtanulás korai szakaszában elÅ‘fordul, hogy a gyermek – amennyiben az egyik nyelvbÅ‘l nem rendelkezik elegendÅ‘ szókinccsel, úgy a mondataiba az ismeretlen szavakat esetleg magyar szavakkal helyettesíti. Azonban ez sem jelenti azt, hogy tudatlanságból keverné a nyelvet. Azonban, ahogy nyelvtudása gyarapszik, ez egyre kevésbé jellemzÅ‘.
Azok a szülők, akik hozzánk járnak, s két nyelven beszélnek gyermekeikhez, mind arról számolnak be, hogy gyermekük gond nélkül vált egyik nyelvről a másikra, attól függően, hogy édesanyjuk/édesapjuk milyen nyelven szól hozzájuk.

Próbálja ki ingyenes bemutató óránkat!

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.