165 Views

Miért NE gyakorolj a gyerekkel a nyári szünetben?

Miért NE gyakorolj a gyerekkel a nyári szünetben?

Bármilyen fontos is a tudatosság, a gyerekeknek nem(csak) versenyistállóra, hanem pihenésre is szükségük van. Tudd meg, miért NE gyakorolj a gyerekkel a nyári szünetben!

1. A fáradt idegrendszer képtelen fokozni a teljesítményt

Az elmúlt egy éve nagyon sok terhet rótt a gyerekekre és a családokra egyaránt. Elfáradtunk, elegünk van, nem akarunk többet figyelni, olvasni, tanulni… Igaz ez akkor is, ha a Helen Doron angol nyelvórákat amúgy a gyerekek nagyon szeretik.

Adj teret gyermekednek és tedd lehetővé, hogy sokat aludjon, mozogjon, olvasson vagy barátkozzon a nyári szünetben! A végletekig kizsigerelt elme és idegrendszer meghálálja majd az alapos pihenést.

2. A gyakorlásnál izgalmasabb a felfedezés!

A gyakorlás azt jelenti, hogy ismétlünk valamit, amit már tudunk. Mi inkább azt javasoljuk, fedezzetek fel valami újat együtt, amihez használhatjátok a már meglévő angol nyelvtudást!

Válasszatok egy közös sorozatot, rendeljetek meg egy angol nyelvű társasjátékot vagy keressétek fel lakóhelyetek városi túráit és döntsetek az angol idegenvezetéssel elérhető programok közül! Így egyszerre lesz részetek közös élményekben és észrevétlen nyelvgyakorlásban egyaránt.

3. A gyakorlás élesben a legjobb

Azt mondják gyereknek gyerek a barátja, s szülőként tudjuk, hogy a kortárs közeg különösen a (kis)kamaszoknak mindennél fontosabb. Ahelyett, hogy hegyi beszédet tartanánk a csemetének a gyakorlás fontosságáról, inkább teremtsünk olyan helyzeteket, ahol önként és dalolva veszi majd elő nyelvtudását.

Akár külföldre utazunk, akár a Balatonra, az angol nyelv sokszor a legrövidebb út két ember között. Biztassuk gyermekünket,hogy használja a tudást, melynek birtokában van, szülőként pedig járjunk elől jópéldával!

4. Gyakorlás okosan: dalok, mesék a szintentartás szolgálatában

Aggódsz, hogy gyermeked túl sokat felejt a nyári szünetben? Használd titkos fegyverarzenálunkat és kínáld fel neki a Kangi Club-ot, YouTube-csatornánkat és dalainkat, meséinket szórakozásként!

Segíthet, ha együtt próbáljátok felidézni a megismert történeteket és sokat nevethettek, ha te szándékosan rosszul emlékszel olykor. 😉  Kényszerű gyakorlás helyett érd el, hogy ő akarjon angolozni veled!

5. Gyakorlás helyett

Mit csináljatok, ha nem gyakoroltok? Élvezzétek egymás társaságát, egyetek és kiránduljatok nagyokat, ússzatok a tengerben vagy a Balatonban, nevessetek, szeressetek és felejtsétek el az emaileket és a tanulást!

Az egészséges fejlődéshez és a sikeres nyelvtanuláshoz nem elég a kiváló nyelvtanár, sem az örökké megújuló, komplex Helen Doron-módszer. Kell hozzá egy boldog és motivált gyermek is, akivel öröm a közös munka. Tegyél róla, hogy szeptemberben újra boldogan kezdhesse el a Helen Doron-t!

Oktatóközpontjaink elérhetőségeit itt találjátok, várunk Titeket szeretettel!