178 Views

Az apák szerepe a mindennapokban

Vajon mi az oka annak, hogy az apák szerepe mintha eltörpülne az anyáké mellett, ha a gyermek egészségéről vagy iskolai előmeneteléről van szó? Noha a 21. század egyik “vívmánya” a családon belüli szerepmegosztás, a gyereknevelést illetően még mindig erősen tartja magát az a nézet, hogy az az anyák dolga.

Mi a Helen Doron-nál azonban mindezt másként látjuk! Fontosnak tartjuk, hogy diákjaink mindkét szülőjét partnerként tudhassunk magunk mellett a nyelvtanulás során. Sőt, szerintünk az apukáknak van egyfajta apukás lazasága, ami teret ad a kísérletezésnek és a mókázásnak is.

Az apák szerepe a mindennapokban

Az iskolai feladatok és a különórák összehangolása szinte varázslat. Különösen, ha csak az egyik szülő vesz részt az operatív feladatok ellátásában. Adjunk teret az apukáknak! Talán idő kell, mire belerázódnak a rájuk bízott feladatokra, lehet, hogy késnek vagy éppen elhagynak egy pár kesztyűt… Viszont képesek a szeretet, a törődés és a figyelem egy egészen más minőségével megajándékozni gyermekeiket.

Tudományos tény az is, hogy az apák szerepe a tanulásban jelentős. Azok a gyerekek, akik édesapjuk személyes jelenlétét és támogatását élvezik tanulmányaik során, magasabb IQ-val rendelkeznek, előkelőbb tudományos fokozatot szereznek meg. Jobban teljesítenek a teszteken és vizsgákon, emellett a tanuláshoz való viszonyuk is kedvezőbb.

Ráadásul ők azok, akik humorral tudnak közelíteni a legélesebb helyzetekhez is. Akik megtanítják a lovagiasság alapjait, akiknél mindig belefér egy gombóc fagyi, és akiknek a vállán bármikor jól lehet sírni vagy megpihenni.