174 Views

Angol nyelvtanulás óvodában?

Angol nyelvtanulás óvodában?

A nyelvtanulás fontossága mára a gyermeknevelés megkérdőjelezhetetlen igazsága. A szülők igényeinek kielégítésére egyre többféle ovis angol, mondókás angolozás és angol nyelvű kiegészítő tevékenység érhető el. Ezek, bár hasznos és kedves elfoglaltságok, nem nyújtják azt az átgondolt, komplex és kipróbált tudásanyagot, melyet a Helen Doron nyelviskolák tíz hónap át tartó, negyven alkalmas ovis angol foglalkozásai képesek megadni.

Módszertani sajátosságok

Angolóráink során egyetlen nyelvet használunk a gyerekekkel való kommunikációra: az angolt. Emellé persze jöhet a játékosság nemzetközi nyelve. Egy-egy csoportban egyidejűleg legfeljebb nyolc kisgyermeket – és szükség esetén felnőtt kísérőiket – fogadjuk, így biztosítjuk, hogy mindenkire egyénileg is tudjunk koncentrálni. A heti nyelvórák és az otthoni munkavégzés során is kiemelt figyelmet fordítunk a környezeti és a digitális nevelésre, ezért a gyerekek a tanév során nem csupán szavakat tanulnak meg. Elkezdenek mondatokban beszélni, 25 tradicionális angol dalt sajátítanak el. A Helen Doron mesesorozatok kapcsán felismerik, hogy bármely probléma felmerülése esetén nem a problémára, hanem a megoldásra érdemes fókuszálniuk.

Mesenézés angolul = nyelvtanulás? 

Azon szülők közé tartozol, akik nem szívesen ültetik a csemetét képernyő elé? Magunk is szülők vagyunk és megértjük esetleges aggályaidat. Éppen ezért arra törekszünk, hogy a Helen Doron mesék, valamint a KangiClub interaktív nyelvtanuló felületei olyan bájos, közérthető formavilágú és erőszakmentes digitális környezetet nyújtsanak a gyerekeknek, melyben könnyű és élvezetes számukra a tanulás.

Bár a tanfolyam tudatosan épít az otthoni dalhallgatásra és a mesenézésre, a lényeg nem a nézésen, hanem a halláson van. Így az is bőven elegendő, ha gyermeked csak hallgatja a történeteket.

Milyen szintű tudás érhető el a Helen Doron ovis angol segítségével?

A gyerekek sokfélék, ahogy tanulási módszereik és kommunikációs eszköztáruk is eltérő lehet. Vannak cserfes-lelkes csemeték, akik már az első néhány órát követően büszkén és bátran csillogtatják meg legfrissebb tudásukat. Másoknak akár hónapok is kellenek ahhoz, hogy az angolórákon kívül is megmutassák, mire képesek.

Azt tapasztaljuk, hogy a szülők akkor boldogok igazán, amikor hétköznapi helyzetekben – a boltban, a nyaralás alatt vagy váratlan, az élet hozta szituációkban – jól érvényesülnek a gyerekek, ez pedig általában legkésőbb az első év végére el szokott érkezni. Nem sietünk sehová, mert nem a gyorsaságra törekszünk. Inkább olyan nyelvi alapozást akarunk véghez vinni, melynek segítségével a gyerekek valódi, mélyen beépült nyelvtudásra és nyelvi magabiztosságra tesznek szert.

Tudjatok meg többet rólunk, és próbáljátok ki az ingyenes bemutatóóránkat!